De specialist in boeken maken van Nederland!

Meest verkochte
consumptiebonnen

Consumptiebon Fullcolor

Consumptiebon Fullcolor

Vanaf € 108,-

1

Consumptiebon Kleur

Consumptiebon Kleur

Vanaf € 107,-

2

Boekje maken in word

In Word is het mogelijk een eenvoudig boekje te maken, zoals een roman, receptenboekje, gedichtenbundel, clubblad of een misboekje. Misboekjes worden veelal gebruikt in een kerk ter gelegenheid van een geboorte, doop, huwelijk, jubileum, feestdagen of overlijden.

Boekje vormgeven

Uw boekje kunt u het beste indien mogelijk zelf vormgeven en van inhoud voorzien. Het is raadzaam om de tekst met de pastoor samen te stellen die de Heilige Mis voor u gaat opdragen. Vooraf heeft u dan met de pastoor een inhoudelijk gesprek waarna u zelf aan de slag kan om het misboekje samen te stellen. Let er wel op dat u zich wel aan de richtlijnen houdt die de pastoor heeft verteld.

De meeste mensen typen de tekst in Microsoft Word omdat ze daar mee bekend zijn, dit programma wordt namelijk veel gebruikt in de kantooromgeving. Als u met Word aan de slag gaat om uw misboekje te maken houdt u dan met een aantal punten rekening:

• Gebruik een pagina-indeling A4-formaat;
• Stel de kantlijn in op minimaal 15mm of meer;
• Gebruikt een standaard lettertype, bijvoorbeeld Arial;
• Zorg ervoor dat de lettergrootte minimaal 12 punten is.

Probeer op een aantal pagina’s uit te komen wat deelbaar is door 4. Komt u op 13 pagina’s uit dan zullen er 3 blanco pagina’s in het boekje komen. Bij aangepaste marges, meerdere pagina’s op normaal zetten. Zet dit niet op katern, dit kan voor problemen zorgen als u het bestand bij een printshop of drukkerij aanlevert. Dit staat in de meeste gevallen standaard al goed ingesteld.

Als u de mogelijkheid hebt om het Word-bestand te exporteren naar een PDF-bestand is dit aan te raden, zo bent u er vrijwel zeker van dat het goed bruikbaar is door een printshop of drukkerij. Het is verstandig om vooraf contact op te nemen met het bedrijf waar u het misboekje wil laten printen.

Uitstraling boekje

Het is leuk om een bijzondere dag een fraai tintje te geven. Een misboekje met een mooie uitstraling kan hier aan bijdragen. U kunt het misboekje voorzien van een mooie omslag dit kan bijvoorbeeld een gekleurde omslag zijn met een tekening of foto. Ook kunt u voor een gekleurde foto kiezen.

Vervaardigen boekje

Een misboekje wordt bijna altijd in het formaat A4 liggend geprint en vervolgens gevouwen en geniet in de rug waardoor het vervolgens een handzaam A5-formaat boekje wordt. Een aantal drukkerijen kunnen de rug voorzien van een rechte rug. Het is raadzaam om eerst 1 exemplaar te laten vervaardigen. U komt dan zeker niet voor verrassingen te staan. Probeer van te voren een goede inschatting te maken hoeveel mensen de mis komen bijwonen zodat u het juiste aantal boekjes kan bestellen. Bestel uw misboekjes tijdig zodat deze op tijd voor de mis klaar zijn, het zijn immers toch een beetje dagen van stress.

Boekjes overlijden

Bij een overlijden worden misboekjes soms samengesteld door een begrafenisondernemer. Dit neemt u wel wat werk uit handen maar in de meeste gevallen bent u hier wel duurder uit. Het is daarom verstandig om vooraf een prijsopgave van uw misboekjes op te vragen.

Boekje maken in Word